SähköpostiTulostaExport ICS

Minkiön Höyryfestivaali

Otsikko:
Minkiön Höyryfestivaali
Milloin:
su, 30. heinäkuu 2017, 10:30 - 17:30
Sijainti:
Minkiön asema - Minkiö
Kategoria:
Tapahtumat Jokioisten Museorautatiellä

Kuvaus

Tule, näe ja koe höyryn voima! Suomen kesän hauskin höyryjuhla vietetään jälleen kaksipäiväisenä Jokioisten Museorautatiellä.

Vuonna 2017 Minkiöllä juhlitaan taas perinteisesti höyryn voimalla! Tänä vuonna teemana on sata vuotta höyryä itsenäisessä Suomessa Suomi100-juhlavuoden kunniaksi.

Tämän vuoden Minkiön Höyryfestivaalilla on esillä mm. maataloushöyrykoneiden ja maamoottorien pyörittämiä laitteita. Höyryfestivaalin ajatuksena onkin näyttää käytännössä, millaisia koneita maatiloilla tai esimerkiksi tietyömailla on käytetty silloin, kun vielä ei ollut ilmastoituja dieseltraktoreita - sähköstä puhumattakaan.

Tapahtumassa on esillä myös Liikenneviraston näyttävä Liikennemaisema Suomessa 100 vuotta -dioraama, joka esittelee liikenteen kehitystä Suomen historian aikana.

Festivaalialueella on myynnissä myös runsas valikoima erilaisia pienoisrautatietarvikkeita, joten myös kaikille pienoisrautateiden ystäville ja harrastajille löytyy varmasti mielenkiintoista ostettavaa yleisen festivaalihumun keskellä. 

Kaksipäiväisen festivaalin molempina päivinä liikenteessä on kaksi museohöyryjunaa, jotka ajavat aamusta iltaan Jokioisten ja Humppilan välillä. Lisäksi Festivaalialueen ja Jokioisten välillä liikennöi erityinen heilurijuna. Esillä on myös muun muassa traktoreita, vanhoja autoja ja toimivia pienoishöyrykoneita. Festivaalipäivinä ajossa on neljä museorautatien höyryveturia.

Musiikillisesta ohjelmasta vastaa festivaalin molempina päivinä Pirkanmaan Jätkäperinneyhdistys.

Lapsille on tarjolla pomppulinnaa, resiinalla-ajoa ja hattaraa. Tänä vuonna yleisöllä on mahdollisuus päästä opastetusti ratsastamaan, sillä myös ratsastus sisältyy festivaalilipun hintaan! Ratsastusta on molempina festivaalipäivinä klo 10:30-12:00 sekä 13:30-15:00. Näytteillä ja liikenteessä on myös höyryllä ja sähköllä toimivia pienoisjunia sekä pienoishöyrykoneita.

Molempina festivaalipäivinä Forssasta on ilmainen museobussikuljetus Jokioisten Museorautatieasemalle. Museobussi lähtee Forssan linja-autoasemalta ja kiertää entisten Forssan ja Jokioisten rautatieasemien kautta sekä pysähtyy tarvittaessa kaikilla pysäkeillä ajoreitin varrella. Lataa museobussin aikataulut tästä!

Myös Humppilan aseman asemakahvio on avoinna molempina festivaalipäivinä! Tarjolla tuoretta pullaa ja muuta pikkusyötävää sekä tietysti kahvia, teetä ja mehua. Poikkea Humppilassa kahveilla!

  • info
    • Jos haluat tuoda oman höyrykoneesi tai maamoottorisi tapahtumaan, ota yhteyttä.
    • Höyryfestivaaliin myydään vain festivaalipilettejä, hintaan 16/8 e. Piletit oikeuttavat sisäänpääsyyn tapahtuma-alueelle ja museojuniin.
    • Höyryfestivaalin omat kotisivut osoitteessa www.hoyryfestivaali.fi

Minkiön Höyryfestivaalin höyryjuna-aikataulu
(voimassa lauantaina ja sunnuntaina) *

Mikäli näyttösi on kapea voi vierittää loput aikataulusta näkyviin!

Jokioinen-Forssa junaliikennettä korvaa maksuton museolinja-autoyhteys Forssan linja-autoaseman laiturista 3.

Jos olet tulossa VR:n junalla näet junayhteydet täältä!

* Höyryfestivaalijunissa käytetään sään salliessa lisävaunuina lisälaidoilla varustettuja avovaunuja. Museorautatieyhdistys ry ei vastaa näissä tai muissakaan vaunuissa matkustavien vaatteiden mahdollisesta likaantumisesta tai höyryveturista lentävien kipinöiden vaatteille aiheuttamista vaurioista.


Tapahtumapaikka

Paikka:
Minkiön asema
Katuosoite:
Kiipuntie 49
Postinumero:
31630
Kaupunki:
Minkiö
Maa:
Finland
Minkiön asema