SähköpostiTulostaExport ICS

Minkiön Höyryfestivaali

Otsikko:
Minkiön Höyryfestivaali
Milloin:
su, 29. heinäkuu 2018, 10:25 - 17:30
Sijainti:
Minkiön asema - Minkiö
Kategoria:
Tapahtumat Jokioisten Museorautatiellä

Kuvaus

Tule, näe ja koe höyryn voima! Suomen kesän hauskin höyryjuhla vietetään jälleen kaksipäiväisenä Jokioisten Museorautatiellä.

Vuonna 2018 Minkiöllä juhlitaan taas perinteisesti höyryn voimalla! Tänä vuonna teemana on Jokioisten rautatie 120 vuotta, sillä liikenne Jokioisten radalla alkoi jo vuonna 1898. Samalla juhlitaan 40 vuotta museojunaliikennettä Jokioisten Museorautatie Oy:n omistamalla omalla radalla. Jokioisten rautatien sulkemisen jälkeinen aiktaulunmukainen museojunaliikenne alkoi vuonna 1978.

Tämän vuoden Minkiön Höyryfestivaalilla on esillä mm. maataloushöyrykoneiden ja maamoottorien pyörittämiä laitteita. Höyryfestivaalin ajatuksena onkin näyttää käytännössä, millaisia koneita maatiloilla tai esimerkiksi tietyömailla on käytetty silloin, kun vielä ei ollut ilmastoituja dieseltraktoreita - sähköstä puhumattakaan.

Festivaalialueella on myynnissä myös runsas valikoima erilaisia pienoisrautatietarvikkeita, joten myös kaikille pienoisrautateiden ystäville ja harrastajille löytyy varmasti mielenkiintoista ostettavaa yleisen festivaalihumun keskellä. 

Kaksipäiväisen festivaalin molempina päivinä liikenteessä on kaksi museohöyryjunaa, jotka ajavat aamusta iltaan Jokioisten ja Humppilan välillä. Lisäksi Festivaalialueen ja Jokioisten välillä liikennöi erityinen heilurijuna. Esillä on myös muun muassa traktoreita, vanhoja autoja ja toimivia pienoishöyrykoneita. Festivaalipäivinä ajossa on neljä museorautatien höyryveturia.

Musiikillisesta ohjelmasta vastaa sunnuntaina Pirkanmaan Jätkäperinneyhdistys.

Lapsille on tarjolla pomppulinnaa, höyrykoneen pyörittämä karuselli, resiinalla-ajoa ja hattaraa. Festivaaliyleisöllä on mahdollisuus päästä opastetusti ratsastamaan, sillä myös ratsastus sisältyy festivaalilipun hintaan! Ratsastusta on molempina festivaalipäivinä klo 10:30-12:00 sekä 13:00-14:30. Näytteillä ja liikenteessä on myös höyryllä ja sähköllä toimivia pienoisjunia sekä pienoishöyrykoneita.

Molempina festivaalipäivinä Forssasta on ilmainen museobussikuljetus Jokioisten Museorautatieasemalle. Museobussi lähtee Forssan linja-autoasemalta ja pysähtyy tarvittaessa kaikilla pysäkeillä ajoreitin varrella. Lataa museobussin aikataulut tästä!

Tämän vuoden uutuutena on myös ilmainen museobussikuljetus molempina festivaalipäivinä Loimaalta Ypäjän kautta Jokioisille! Lataa Loimaa-Jokioinen-museobussin aikataulut tästä!

Myös Humppilan aseman asemakahvio on avoinna molempina festivaalipäivinä! Tarjolla tuoretta pullaa ja muuta pikkusyötävää sekä tietysti kahvia, teetä ja mehua. Poikkea Humppilassa kahveilla!

  • info
    • Jos haluat tuoda oman höyrykoneesi tai maamoottorisi tapahtumaan, ota yhteyttä.
    • Höyryfestivaaliin myydään vain festivaalipilettejä, hintaan 16/8 e. Piletit oikeuttavat sisäänpääsyyn tapahtuma-alueelle ja museojuniin.
    • Höyryfestivaalin omat kotisivut osoitteessa www.hoyryfestivaali.fi

Minkiön Höyryfestivaalin höyryjuna-aikataulu
(voimassa lauantaina ja sunnuntaina) *

Mikäli näyttösi on kapea voi vierittää loput aikataulusta näkyviin!

Jokioinen-Forssa junaliikennettä korvaa maksuton museolinja-autoyhteys Forssan linja-autoaseman laiturista 3.

Jos olet tulossa VR:n junalla näet junayhteydet täältä!

* Höyryfestivaalijunissa käytetään sään salliessa lisävaunuina lisälaidoilla varustettuja avovaunuja. Museorautatieyhdistys ry ei vastaa näissä tai muissakaan vaunuissa matkustavien vaatteiden mahdollisesta likaantumisesta tai höyryveturista lentävien kipinöiden vaatteille aiheuttamista vaurioista.


Tapahtumapaikka

Paikka:
Minkiön asema
Katuosoite:
Kiipuntie 49
Postinumero:
31630
Kaupunki:
Minkiö
Maa:
Finland
Minkiön asema