Kahdestoista joulukuuta. Pysytään vielä Forssassa ja katsotaan mitä asemalla tapahtuu. Seitsemäs ja kahdeksas päivä joulukuuta seurasimme talvista Humppilasta tulevaa lyhyttä tavarajunaa. Nyt kyseinen juna on päässyt jo Forssaan ja asemalla tehdään vihtotöitä. Lavettivaunu ja sen päällä oleva VR:n avovaunu siirretään raiteelle kolme ja letkan jatkoksi siirretään osittain lastattuja JR:n avo- ja umpivaunuja.

Kuvassa junamme veturi "Karkkilalainen" eli numeroimaton Move21 dieselveturi on saanut vaihtotyöt tehtyä ja siirtyy päivän päätteeksi aseman ohitse veturitalleille. Vaihtotöitä suorittanut junailija (konduktööri) matkustaa veturin peräpään astinlaudalla. Taustalla näkyy Forssan asemarakennus ja veturin vieressä umpitavarvaunu JR69. Lunta on maassa jonkin verran ja kuvasta huokuu talvisen pakkaspäivän 1970-lukulainen tunnelma.

Oranssinkeltainen dieselveturi kulkee lumisella ratapihalla puisen asemarakennuksen edessä. Viereisellä raiteella on umpivaunu.
Move21 dieselveturi 'Karkkilalainen' vaihtotöissä Forssassa tuotuaan sitä ennen lyhyen tavarajunan Humppilasta. Kuva: Vesa Venho, helmikuu 1973.

Sinulla ei ole oikeuksia kommentoida