humppila

Museorautatien Humppilan asema sijaitsee noin 200 metrin päässä alkuperäisestä Jokioisten rautatien Humppilan liikennepaikasta. Jokioisten rautatien aikana liikennepaikan henkilölaituri sijaitsi aivan VR:n asemarakennusta vastapäätä. Varsinaista asemarakennusta Jokioisten rautatiellä ei Humppilassa ollut, sillä matkustajapalvelut hoidetiin VR:n asemarakennuksessa.

Museorautatien Humppilan asemarakennus on entinen Riipan pysäkkirakennus ja se on tuotu nykyiselle paikalleen joulukuussa 2018. Asemarakennuksessa on näyttelytila sekä pieni kahvila. Laiturialue on rakennettu nykyiseen asuunsa vuonna 1995. Aseman vieressä on Jokioisten rautatien alkuperäinen halkomakasiini, joka on muunnettu odotuskatokseksi ja kesäkahvioksi. Makasiinissa on myös matkustajien käytössä olevat wc-tilat.

Museorautatielle omalla autolla saapuvat matkustajat voivat jättää autonsa VR:n pysäköintialueelle. Kulku museorautatielle tapahtuu jalankulkutunnelia pitkin VR:n radan alitse.

Nähtävyydet ja palvelut

Kesäsunnuntaisin museorautatien asemalla on humppilalaisten ylläpitämä kesäkahvio. Kahvio on kesällä avoinna junien kulkiessa klo 10.45 - 15.00.

Museorautatien asemaa vastapäätä, Turku-Toijala radan toisella puolella on VR:n Humppilan asema. Asema on varsin uusi, sillä se valmistui vuonna 1982. Humppilan vanha asema paloi vuonna 1973 asemalla sijainneen postin murtoyrityksessä. Uusi asema on arkkitehtoonisesti ainutlaatuinen puinen asemarakennus. Asemalla ei ole enää lipunmyyntiä. Asemarakennus toimii nykyisin työpajana.

Puinen asemarakennus

Aivan VR:n aseman vieressä on Talvisen työläismökki. Mökissä voi nähdä miten vuosisadan alun työläisperhe asui. Mökki on avoinna kesä-elokuussa sunnuntaisin kello 12 - 16.

punainen mökki

Juna-ajelun lomassa voit suunnata vaikka Humppilan lasitehtaalle. Lasitehtaan ympäristössä on kauppoja ja ravintola. Voit käydä museojuna-ajelun lomassa vaikka lasitehtaalla ostoksilla ja ravintolassa lounaalla!

Matkalla lasitehtaalle, noin kilometri asemalta, on Vuonna 1922 rakennettu Josef Stenbäckin suunnitelema Humppilan kirkko. Kirkosta kilometri lasitehtaalle päin on Kauppilan Museotila. Kauppila on yleisölle avoinna kesäsunnuntaisin klo 12.00 - 16.00.

Aivan Humppilan aseman vieressä on Humppilan kunnan uimalampi. Hiekkapohjainen hyppytornilla varustettu uimala on mukavan vilvoittava kokemus helteisenä kesäpäivänä.

Majoitusta Humppilan aseman lähellä