Nyt Sinulla on mahdollisuus tukea Museorautatien toimintaa!

Jokioisten Museorautatietä ylläpitävän Museorautatieyhdistyksen toiminta perustuu yhdistyksen jäsenten tekemään talkootyöhön. Toimintaamme rahoitetaan matkalipputulojen lisäksi mm. avustuksilla ja lahjoituksilla.

Tällä hetkellä yhdistys tarvitsee rahaa höyryveturi JR 5:n höyrykattilan tuli- ja lieskaputkien uusimiseen. Kyseinen veturi on muuten täysin ajokuntoinen ja siihen on hankittu jo toiminnan kannalta tärkeät uudet tulistajaelementit. Ilman kattilan putkien uusimista ei veturia kuitenkaan voida liikenteessä käyttää. Putket ovat laatuluokitellusta teräksestä tehtyä mittatilaustyötä ja niiden uusiminen maksaa arviolta 15 000 euroa.

Museorautatien työjunaliikenteen kannalta tärkeä TU4-dieselveturin telit tarvitsevat perusteellista konepajakorjausta, jotta veturia voidaan taas käyttää Museorautatien liikenteessä. Veturi on tällä hetkellä poissa käytöstä ja telien kunnollinen korjaus maksaa veroineen noin 25 000 euroa.

Yhteensä näihin korjaus- ja uusimistöihin arvioidaan kuluvan noin 40 000 euroa. Museorautatieyhdistys toivookin saavansa osan näistä kuluista katettua lahjoituksilla.

JR 5 Orion höyryveturi vaihdissa Minkiön asemalla.
JR 5 höyryveturi vauhdissa Minkiöllä. Veturin kattilan tuli- ja lieskaputket pitää uusia ja mm siihen tarvitaan tukea. Kuva: Marko Laine.

Museorautatieyhdistys sai poliisiviranomaiselta luvan varainkeruukampanjaan, jolla rahoitetaan yhdistyksen toimintaa ja toiminnankannalta tärkeitä, mutta kalliita projekteja.

Museorautatietoiminnan ylläpitokulut ovat vuosien saatossa kasvaneet merkittävästi, mm. tarvittavien materiaalien, polttoaineiden ja energian kallistuessa. Pienikin lahjoitus, vaikkapa 5 tai 10 euroa vie toimintaamme eteenpäin ja saattaa olla juuri ratkaiseva jonkun projektin toteutukseen. Pienistä puroista kasvaa tunnetusti iso virta. Yksityishenkilöiden lisäksi myös yritykset ja yhteisöt voivat halutessaan tukea toimintaamme.

Tavoitteenamme on saada ensivaiheessa kerättyä 10 000 euroa, ja Jokioisten Museorautatien etusivulla olevasta mittarista näet kuinka paljon tavoitteeseen on vielä matkaa!

Lahjoitukset voi ohjata Museorautatien pankkitilille:

• Museorautatieyhdistys ry.
  • IBAN: FI63 5080 0620 0613 68
  • OKOYFIHH
  • Rahankeräysluvan saaja: Museorautatieyhdistys ry.
  • Rahankeräysluvan myöntäjä: Hämeen poliisilaitos
  • Luvan numero ja myöntämisajankohta: RA/2019/225 8.3.2019
  • Keräyksen toimeenpanoaika: 1.4.2019-31.3.2020
  • Keräyksen toimeenpanoalue: Jokioinen, Humppila ja Forssa sekä internet.
  • Varojen käyttötarkoitus: Lahjoituksena saadut varat käytetään museorautatien radan, vetureiden, vaunujen ja rakennusten kunnossapitoon vuosien 2019-2020 aikana.
  • Keräyksen toimeenpanija: Museorautatieyhdistys ry. (0402983-9)
Museorautatieyhdistys kiittää tuestasi!