Humppilan uusi asema otetaan juhlallisesti käyttöön tulevana sunnuntaina 9.6. 2019. Samalla tulee kuluneeksi lähes tasan 25 vuotta siitä kun uudelleenrakennettu Minkiö-Humppila rataosa vihittiin käyttöön 5.6. 1994.

Asemarakenuus, joka maalattau keltaiseksi valkoisin vuorilaudoin.
Humppilan asema on maalattu alkuperäisen mukaisesti keltaiseksi. Kuva: Marko Laine 3.6.2019.

Asema saapui autokuljetuksena Riipasta, Pohjanmaalta, joulukuun 11 päivänä. Sen jälkeen alkoi suuri ja työläs aseman korjaustyö. Ensimmäisenä oli edessä sisätilojen purkutyö, sillä asema oli 1980-luvun alussa muutettu asetinlaitetilaksi.

Purkutöiden jälkeen asema piti vielä saada lopullisesti pakoilleen ja aseman rakenteista korjata sinne vuosien varrella tulleet laho- ja kosteusvauriot. Vasta tämän jälkeen päästiin todella sisätilojen korjaustöihin.

Aseman korjaustyöt sisälsivät, mm: kaikkien ikkunoiden maalauksen ja tarvittaessa lasituksen uusimisen, ovien maalauksen, sisäkaton ja lattian korjaukset ja maalauksen, seinien puolipaneeloinnin, pinkopahvituksen ja tapetoinnin, sisätilojenlistoitukset, uuden huopakaton teko, aseman ulkomaalaus ja paljon muita työvaiheita.

Nyt aseman korjaustyöt alkavat olla loppusuoralla ja asema puistoineen on valmis käyttöön ottoon. Sunnuntaina 9.6. on aika juhlia näitä saavutuksia. Työt asemalla eivät kuitenkaan lopu tähän ja viimeistelytöitä jää vielä tehtäväksi loppuvuoden aikana.