resiina-koeajo

Jokioisten Museorautatielle saapui toukokuun viimeisenä torstaina kuorma-autollinen uutta kalustoa. Kuljetus sisälsi neljä tuliterää käsiresiinaa, jotka on valmistettu Virossa Museorautatien tilauksesta, kaksi työkäyttöön tarkoitettua avotavaravaunua sekä uusia puskimia vetureihin ja vaunuihin.

Avotavaravaunuja on tarkoitus käyttää Museorautatien työjunaliikenteessä ja samalla voidaan säästää vanhempia ja museaalisesti arvokkaampia tavaravaunuja. Nämä kaksi avotavaravaunua on valmistettu 1970-luvulla Neuvostoliitossa ja ne ostettiin yksityishenkilöltä Virosta.

silta

Neljä upouutta käsiresiinaa tilattiin Museorautatielle virolaisen GoTrack OÜ:n konepajalta viime syksynä. Resiinat hankittiin, jotta Museorautatie voisi tarjota vierailleen uusia kokemuksia ja mahdollisuuksia: resiinoita voi vuokrata kapearaidemuseon aukio-oloaikoina päiväkäyttöön silloin, kun museoradalla ei ole muuta junaliikennettä. Käsiresiina on mukava ja liikunnallinen tapa tutustua museoratalinjaan sekä lounaishämäläiseen maisemaan. Yhteen resiinaan mahtuu kerralla neljä henkilöä, joista kaksi kerralla pumppaamaan. Kerrallaan retkelle mahtuu 16 henkilöä. Resiinoille tehdään vielä säätöjä, joten resiinaretkille pääsee todennäköisesti heinäkuun alkupuolella.

Talven ja alkukevään aikana on tallinnalaisessa metallivalimossa valmistettu uusia valurautaisia puskimia Museorautatien vetureita ja vaunuja varten. Museorautatien veturi- ja vaunukalusto on lisääntynyt 2000-luvullakin useilla yksilöillä ja nyt tilatuilla puskimilla varustetaan sellaisia yksilöitä, joista Jokioisten rautatien Jones & Caltroph -malliset puskimet vielä puuttuvat. Puskimia hankittiin tällä erää yhteensä 14 kappaletta.