jr5-juna

Jokioisten Museorautatien kesäkausi alkoi taas sunnuntaina 1.6. ja jatkuu aina elokuun loppuun asti.

Kesän päätapahtuma on heinäkuun viimeisenä viikonloppuna, 26.-27.7. kymmenettä kertaa järjestettävä Minkiön Höyryfestivaali. Tuolloin Minkiön asema-alue täyttyy monenlaisista höyryllä toimivista laitteista ja museojunat liikennöivät koko viikonlopun ajan Jokioisten ja Humppilan välillä. Jokioisissa järjestetään samaan aikaan myös Jokioisten Pitäjäpäivä ja tapahtuma-alueelle on kuljetus Museorautatien Jokioisten asemalta. Lisäksi höyryfestivaaliviikonloppuna Forssasta on ilmainen museobussikuljetus tapahtumaan.

Museojunat liikennöivät sunnuntaisin kesä-, heinä- ja elokuussa sekä lauantaina 26.7. Lisäksi lauantaina 12.7. liikennöidään Humppilan asemalta Häme-päivän kunniaksi ja torstaina 19.6. liikennöidään dieselveturivetoinen matkustajajuna Jokioisista ja Humppilasta Entun juhannus -tapahtumaan. Kesän liikennekausi päättyy perinteiseen syysajoon lauantaina 13.9., jolloin ajetaan paljon junia Elonkierrossa järjestettävän Lasten Maatalousnäyttely - Mansikki 2014 yhteydessä aamusta aina iltamyöhään ja kausi päätetään näyttävästi ilotulituksen merkeissä.